Tanden witten

Wat is tanden witten ?
Het witten van de tanden werkt via de combinatie van blekende bestanddelen en de energie van het koude licht van de LED-lampen. Deze bestanddelen reinigen grondig het oppervlak en verkleurde delen van de tand zonder het tandglazuur te beschadigen en zo de originele witte kleur van de tand te laten verschijnen.

In welke gevallen is een whithening aangeraden?
Op het moment dat men de aanwezigheid van verkleuring of tand-dyschromie opmerkt zowel extrinsiek als intrinsiek.• De extrinsieke tand-dyschromie: Dit is een verkleuring die niet gebonden is aan de structuur van het tandglazuur. Maar voornamelijk door opstapeling van voedingspigmenten (koffie, thee, rode wijn, frisdrank, fruitsap, snoep en ijs, sausjes, sojasaus, balsamico azijn, tomatensaus, ketchup,rode biet en curry) of pigmenten in tabak. De verkleuring van de tand is geel in het geval van voeding en grijs in geval van tabak.• De intrinsieke of structurele tand-dyschromie: Dit is een verkleuring van het tandglazuur of tandbeen (structuur van de tand onder het tandglazuur) die de structuur van de tand of de tand zelf aantast, ook in de periode tijdens de vorming van de tanden. Ze kan verschillende oorzaken hebben, de meest gekende is antibiotica waaronder tetracycline tijdens de vorming van de definitieve tanden (van 3 maand tot 7 jaar). Ze kan ook een genetische oorzaak hebben.• De kleur van de tanden verandert bij het ouder worden (natuurlijke geelkleuring). Deze vorm van verkleuring die opvallender wordt bij het ouder worden is het meest voorkomende en geeft het beste resultaat op een whitening.• Tanden die in het verleden een trauma hebben ondergaan (vaak bij een schok in de kindertijd) en die ontzenuwd werden, verkleuren vaak en ontsieren het gebit.

Hoe kan LED-verlichting voor wittere tanden zorgen?
Over het algemeen is slechts één bezoek nodig aan uw specialist om de tanden efficiënt te witten. De WHiTE gel bevat tand blekende componenten die veel efficiënter werken dan deze die u over het algemeen in de handel vindt. Na het aanbrengen van de gel op het gebit, wordt deze blootgesteld aan de speciale LED verlichting, waardoor de diepgaande reiniging van de tanden gemakkelijker wordt. Een dergelijke behandeling duurt slechts 21 minuten en de resultaten zijn dadelijk zichtbaar.

Zijn er ongewenste neveneffecten aan de whitening?
GEEN Peroxyde dus GEEN gevoeligheid!

Wanneer zie je het resultaat?
De resultaten met WHiTE zijn onmiddellijk na de behandeling te zichtbaar. De meeste patiënten die voor het eerst bij de whitening van hun tanden gebruik maken van de combinatie WHiTE gel en LED verlichting zien al na 20 minuten een opmerkelijk resultaat. Dit varieert van persoon tot persoon en kan na een eerste behandeling 2 tot 9 tinten verschillen in vergelijking met de kleur van de tanden vóór de behandeling.

Hoelang zullen mijn tanden wit blijven na de behandeling?
Dit is afhankelijk afhankelijk van de persoon en zijn mondhygiëne. Om de witheid van de tanden langer te behouden is het aangeraden om alle voedingsmiddelen die vlekken op de tanden kunnen veroorzaken te vermijden zoals: thee, koffie, tabak en rode wijn …
Het is aanbevolen de WHiTE behandeling meerdere malen per jaar te herhalen.

Wanneer wordt het witten van tanden afgeraden?
Grijze en zwarte tanden zijn moeilijker om te witten dan gele tanden. Het wordt afgeraden om de tanden te witten op uitneembare kunstgebitten, alsook op recent geplaatste kronen. Tanden witten bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven, diabetici en huidkankerpatiënten wordt afgeraden .In sommige gevallen zal uw WHiTE specialist u afraden om uw tanden te bleken. Dit kan wanneer er gaatjes of onregelmatigheden te zien zijn aan de tanden.

Wat is de ideale witte kleur voor mijn tanden?
Er is niet echt sprake van een “ideale” kleur. De kleur van uw tanden moet gewoon overeenstemmen met wat u wilt. Het is aangewezen om vóór de start van de behandeling een foto te nemen en om de “winst” te vergelijken die u boekt door de behandeling. Vergeet echter niet dat tanden die sterk verkleurd zijn, en dus eerder grijs of zwart zijn, moeilijker weer wit kunnen worden dan gele tanden die deze behandeling ondergaan.

Good to know
Wacht tot 4 uur na de behandeling om iets te eten of te drinken of te roken, LET OP: De eerste 24u niet in aanraking komen met sterk gekleurde voeding of dranken. (dus geen koffie, thee, wijn, tomatensaus,… )